fbpx
NaslovnicaCrna GoraPresjekli krijumčarenje, uhapšeno šest osoba

Presjekli krijumčarenje, uhapšeno šest osoba

Podgorica, (MINA) – Službenici policije su u dvije koordinirane akcije presjekli pravce krijumčarenja na području Rožaja i Nikšića i uhapsili šest osoba, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako se navodi, sprovodeći operativne aktivnosti presječena su dva pravca krijumčarenja u koordiniranim akcijama u Rožajama i Nikšiću, u blizini granice sa Srbijom, odnosno Bosnom i Hercegovinom.

“Pored pronađenih i oduzetih 142 paketa cigareta različitih marki uhapšeno je šest osoba, i privremeno je oduzeto šest motornih vozila koja su korišćena za izvršenje krivičnih djela”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je u objektu u vlasništvu B.M. iz Rožaja policija pretresom pronašla i oduzela 62 paketa cigareta bez akciznih markica, kafu, raznu tekstilnu garderobu.

“Kao i četiri terenska motorna vozila, od kojih tri bez registarskih oznaka koja su, kako se sumnja, korišćena za izvršenje krivičnog djela”, dodaje se u saopštenju.

B.M. je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena trgovina i sproveden nadležnom državnom tužiocu.

“U drugoj akciji, u blizini granice sa BiH kontrolisana su dva vozila, Mercedes ML i kombi Folksvagen transporter u kojem je pronađeno 80 paketa cigareta bez akciznih markica. Cigarete i vozila su oduzeti”, navodi se u saopštenju.

Zbog sumnje da su izvršili krivično djelo krijumčarenje u pokušaju uhapšeni su V.D. (25), V.D. (44), V.N. (56), M.M. (41) i V.M. (20) iz Nikšića.

Dodaje se da se u saradnji sa nadležnim državnim tužiocem sprovode dalje aktivnosti, pretresanje više lokacija na teritoriji Nikšića, kao provjera i utvrđivanje činjenica i okolnosti u odnosu na eventualnu povezanost sa određenim krivičnim djelima iz prethodnog perioda.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije