fbpx
NaslovnicaCovid19Preminulo pet osoba, 159 novih slučajeva infekcije

Preminulo pet osoba, 159 novih slučajeva infekcije

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, od posljedica koronavirusa preminulo pet osoba, a registrovano je 159 novih slučajeva infekcije.

U decembru je do sada registrovano 55 preminulih od posljedica koronavirusa.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom utorka završile analizu i dostavile rezultate za 1.769 uzoraka na novi koronavirus.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 69, Herceg Novog 17, Bijelog Polja i Kotora po 11, Bara i Budve po devet, Berana osam, Nikšića sedam, Danilovgrada pet, Andrijevice i Cetinja po tri, Kolašina i Pljevalja po dva, Plava, Tivta i Ulcinja po jedan.

Udio novopozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za utorak je iznosio 8,99 odsto.

“Tokom utorka IJZ-u je prijavljeno pet smrtnih ishoda povezanih sa SARS-CoV-2 infekcijom, kod tri pacijenta iz Podgorice i po jednog iz Tuzi i Tivta. Među preminulima najmlađi je imao 66 a najstariji 81 godinu”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa kovid 19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.365.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 188 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva kovid-a 19 u Crnoj Gori iznosi 1.787.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 160.270.

U Podgorici je trenutno aktivan 671 slučaj koronavirusa, Nikšiću 153, Herceg Novom 135, Baru 110, Budvi 93, Kotoru i Tivtu po 90, Bijelom Polju 77, Beranama 70, Danilovgradu 60, Pljevljima 54, na Cetinju 48, u Mojkovcu 35 i u Andrijevici i Ulcinju po 24.

U Kolašinu je aktivno 16 slučajeva koronavirusa, Tuzima 15, Rožajama šest, Plavu pet, Petnjici četiri, na Žabljaku i u Šavniku po tri i u Plužinama jedan.

U Gusinju trenutno nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije