fbpx
NaslovnicaCrna GoraInstitut za javno zdravlje:Preminula jedna osoba, registrovano 65 novih slučajeva infekcije

Institut za javno zdravlje:Preminula jedna osoba, registrovano 65 novih slučajeva infekcije

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, od posljedica infekcije koronavirusom preminula jedna osoba a registrovano je 65 novih slučajeva infekcije.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom subote završile analizu i dostavile rezultate za 885 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 29, Bara osam, Nikšića pet, Budve i Pljevalja po četiri, Herceg Novog, Kotora i Tuzi po tri, Danilovgrada dva i po jedan sa Cetinja, iz Berana, Petnjice i Tivta.

Udio novopozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za subotu je iznosio 7,34 odsto.

“Tokom subote IJZ-u je prijavljen jedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom kod pacijenta iz Plužina, koji je imao 76 godina”, kazali su iz IJZ-a.

Ukupan broj preminulih povezanih sa kovid 19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.716.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 114 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva kovid-a 19 u Crnoj Gori iznosi 593.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 235.403.

U Podgorici su aktivna 242 slučaja koronavirusa, Baru 58, Nikšiću 49, Herceg Novom 41, Pljevljima 37, Budvi 34, Kotoru 32, Tivtu 17, Beranama i Ulcinju po 15, na Cetinju i Danilovgradu po 14.

U Bijelom Polju je aktivno osam slučajeva koronavirusa, Tuzima pet, Petnjici i Rožajama po tri, Andrijevici i Kolašinu po dva, i po jedan u Mojkovcu i Plužinama.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije