fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoPosvećeni borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije

Posvećeni borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije

Podgorica, (MINA) – Menadžment Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i policije posvećeni su borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, kazao je državni sekretar MUP-a Zoran Miljanić, navodeći da je Izvještaj Evropske komisije (EK) za Crnu Goru potvrdio da se napori na tom planu prepoznaju.

Iz MUP-a je saopšteno da je Miljanić danas razgovarao sa parlamentarnim državnim sekretarom u Saveznom MUP-u Njemačke, Štefanom Majerom.

Navodi se da su Miljanić i Majer zadovoljni sadržajnom i kvalitetnom saradnjom resora unutrašnjih poslova i saglasili se da ima prostora da se ta saradnja u narednom periodu razvija.

“Miljanić je istakao posvećenost sadašnjeg menadžmenta MUP-a i policije borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije. On je kazao da je nedavno objavljeni Izvještaj EK potvrdio da se napori na ovom planu prepoznaju, što će biti podstrek da se nastavi sa odlučnom borbom protiv ovih izazova”, kaže se u saopštenju.

Kako su kazali iz MUP-a, Miljanić je upoznao Majera sa aktivnostima koje taj resor preduzima na zakonodavnom i strateškom planu, i istakao rezultate na planu operativnog rada policije.

“Cilj nam je da se, kroz kreiranje održivih rješenja, obezbijedi kvalitet planiranja bezbjednosne politike, a kroz koordinaciju službi efikasni rezultati, sa fokusom na borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije”, kazao je Miljanić.

Prema njegovim riječima, efikasno funkcionisanje u tim oblastima je preduslov za dalji napredak u poglavljima 23 i 24.

Miljanić je dodao da je veoma važna i saradnja na planu borbe protiv ilegalnih migracija i da će Crna Gora na tom planu dati svoj puni doprinos.

Majer je kazao da Crna Gora ima jasnu evropsku perspektivu i da na tom putu može računati na podršku Njemačke.

“Njemačka je iskren i pouzdan partner Crnoj Gori, a brojne donacije crnogorskom MUP-u doprinose osavremenjivanju i jačanju kapaciteta i efikasnosti crnogorske policije”, naveo je Majer.

Kako je kazao, pored podrške koju pružaju u pogledu opreme, uspješno sarađuju i na drugim poljima.

Kako su naveli iz MUP-a, na sastanku je zaključeno da će resori unutrašnjih poslova dvije države ostati posvećeni unaprjeđenju odnosa, koji će se pozitivno reflektovati i na druge oblasti.

U saopštenju se navodi da reformske aktivnosti na polju bezbjednosti ostaju apsolutni prioritet.

Iz MUP-a su naveli da je sastanku prisustvovao i ambasador Njemačke u Crnoj Gori, Robert Veber.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije