fbpx
NaslovnicaCrna GoraPicula: Zabrinjava rast tenzija

Picula: Zabrinjava rast tenzija

Podgorica, (MINA) – Izvjestilac Evropskog parlamenta za Crnu Goru Tonino Picula kazao je da zabrinjava rast tenzija zbog odabira mjesta na kojem se ustoličenje mitropolita Joanikija treba dogoditi.

Picula je rekao da sa posebnim zanimanjem prati razvoj krize uoči ustoličenja novog mitropolita Joanikija.

On je dodao da su to pokazali i današnji događaji, blokade i sukobi s policijom.

“U demokratskom društvu svakako treba poštovati slobodu djelovanja vjerskih organizacija i osjećaje vjernika, ali jednako tako smatram da vjerske manifestacije ne smiju biti zloupotrebljavane u političke svrhe ili izazivati nove podjele u ionako polariziranom društvu kakva je Crna Gora i danas”, kazao je Picula za TVCG.

On se pridružio svima koji u institucijama Evropske unije podržavaju europski put Crne Gore i koji ovih dana apeluju na odgovornost svih uključenih, odnosno da doprinesu spuštanju napetosti.

“Sloboda izražavanja, ali i protesta je nepovrediva. Crna Gora je posljednjih decenija gradila, prije svega, sekularno, multietničko i multikonfesionalno društvo. U takvom društvu se moraju uvažavati razlike, identiteti, ali i odlučno braniti dosegnuti standardi ako su ugroženi”, rekao je Picula.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Nastavak intenzivne saradnje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Poreska uprava (PU) i Uprava policije nastaviće intenzivnu saradnju, saopštili su...