fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoOdgovaraće oni koji su izazivali paniku i nerede

Odgovaraće oni koji su izazivali paniku i nerede

Podgorica, (MINA) – Agencija za nacionalnu bezbijednost (ANB) učiniće sve da odgovaraju oni koji su, lažnim prijavljivanjem terorističkih prijetnji ali i plasiranjem medijskih navoda, izazivali paniku i nerede.

Iz ANB-a su, u vezi sa prijavama da su na određenim lokacijama postavljene eksplozivne naprave, kazali da takva situacija nije ništa što se u Crnoj Gori, ali i širom svijeta inače ne dešava.

“Na našu sreću, u proteklom periodu nijesmo bili destinacija koja je bila prepoznatljiva po ovakvim ili sličnim dešavanjima”, rekli su iz ANB-a.

Oni su saopštili da u ovoj ali i sličnim situacijama postoje protokoli, kojih se Agencija u potpunosti pridržava, kao i da sve radnje iz svoje nadležnosti preduzimaju blagovremeno, shodno procedurama, pravilima i Zakonu.

Kako su naveli u saopštenju, to podrazumijeva unutrašnje procedure Agencije, komunikaciju sa nadležnim državnim organima u Crnoj Gori, kao i aspekte koji se odnose na međunarodnu saradnju.

Iz ANB-a su poručili da su preduzeli i preduzimaju apsolutno sve što je bilo potrebno i neophodno.

“Žalimo što iste ciljeve imaju i adrese sa kojih stižu navedene prijetnje, kao i pojedine adrese u Crnoj Gori kojima je svaka druga riječ koju izgovore patriotizam”, rekli su iz ANB-a.

Oni su kazali da i jedni i drugi traže smjenu menadžmenta ANB, pa je, kako su ocijenili, više nego očigledno da su i jedni i drugi sinhronizovano nezadovoljni radom Agencije.

“Jedni koji prijavljuju da su postavili bombe u naše škole, izazivaju paniku čak i među našom najvažnijom i najvrjednijom populacijom, a drugi, koji u javnost plasiraju medijske “bombe” o navodnoj nesposobnosti i rasulu bezbjednosnog sektora”, smatraju u ANB-u.

Oni su ocijenili da je cilj i jednih i drugih izazivanje nepovjerenja u bezbjednosni sektor, kao i stvaranje panike i nestabilnosti među građanima Crne Gore.

Oni su kazali da je taj modus operandi, koji je itekako poznat Agenciji, karakterističan tokom vođenja specijalnog rata, “u kojem i strani faktor i njegovi eksponenti u Crnoj Gori imaju jasne uloge i koordinisano vrše aktivnosti”.

“Učinićemo i činimo sve što je u našoj moći, da jedni odgovaraju za lažno prijavljivanje te terorističke prijetnje, koje kao jedan od ciljeva imaju i izazivanje panike, a da drugi odgovaraju upravo za izazivanje panike i nereda”, rekli su iz ANB-a.

Oni su kazali da na rasulu bezbjednosnog sektora vrijedno rade oni koji na rasulo pozivaju, nadajući se da će laž na kraju postati istina.

“Kao i da će omogućiti svojim nalogodavcima da preuzmu kontrolu nad Agencijom, a da im zauzvrat, između ostalog, nelegalni poslovi kojima se trenutno jako otežano bave zbog aktivnosti Agencije , teku neometano”, naveli su iz ANB-a.

Oni su istakli da su ponosni, što na sve načine sinhronizovano i kontinuirano pokušavaju da ih opstruiraju i jedni i drugi, jer je upravo to pokazatelj da su na pravom putu i da svoj posao rade u interesu građana Crne Gore.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Vremenska prognoza: Danas promjenljivo, do 19 stepeni

Podgorica, (MINA) – U južnim predjelima Crne Gore jutros se očekuje povećana oblačnost, ponegdje...