fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoObjavljen javni poziv za post Covid rehabilitaciju

Objavljen javni poziv za post Covid rehabilitaciju

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo zdravlja raspisalo je javni poziv za Program podrške građanima za post Covid rehabilitaciju, kojom se pacijentima koji su imali teška stanja uzrokovana koronavirusom omogućava oporavak u Institutu “Dr Simo Milošević” u Igalu.

Iz Ministarstva su objasnili da su Javnim pozivom propisani uslovi i kriterijumi za ostvarivanje tog prava post Covid rehabilitacije.

U dokumentu, objavljenom na sajtu Ministarstva, navodi se da pravo učešća u programu rehabilitacije imaju građani koji su duže od mjesec bili na bolničkom liječenju, uz ventilatornu podršku ili na neinvazivnoj ventilaciji.

Kako je saopšteno, rehabilitacija traje 12 dana, odnosno deset terapijskih i dva dana vikenda.

“Zainteresovani građani su, uz kopiju otpusne liste nakon završenog bolničkog liječenja, dužni da dostave i kontakt podatke”, navodi se u dokumentu.

Rok za dostavljanje prijava sa potrebnom dokumentacijom je trideset dana od objavljivanja javnog poziva, nakon čega će građani biti kontaktirani od pružaoca usluge.

Prijave dostavljaju Ministarstvu zdravlja i Insitutu “Dr Simo Milošević”, putem pošte ili na imejl adrese [email protected] i [email protected].

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije