fbpx
NaslovnicaCrna GoraNadležni da utvrde činjenice povodom prijave Volija

Nadležni da utvrde činjenice povodom prijave Volija

Podgorica, (MINA) – Upravni odbor Privredne komore (PKCG) pozvao je nadležne organe da utvrde sve činjenice povodom prijave kompanije Voli da se u magacinu te kompanije, kao dio dopremljenog kontigenta naručenih proizvoda, nalazi roba za koju postoji sumnja da se radi o opojnoj supstanci.

Kako su kazali iz Upravnog odbora PKCG, kompanija Voli, u kojoj akcionarski udio ima renomirani kreditor EBRD, svojim postupanjem i pravovremenom prijavom sumnjive pošiljke poslala je primjer i drugima kako se, na društveno odgovoran način, može sarađivati sa nadležnim organima.

“Stoga, pozivamo cjelokupnu javnost da se uzdrži od komentara koji ovu kompaniju i njene zaposlene stavljaju u negativan kontekst prije nego što nezavisna istraga utvrdi sve činjenice”, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu PKCG.

Iz Upravnog odbora podsjećaju da samo nadležnim institucijama pripada pravo da nepristrasno utvrde sve činjenice na osnovu kojih će donijeti na zakonima zasnovan stav.

“Pri čemu svaka kompanija i njeni zaposleni treba da budu partneri nadležnim organima u utvrđivanju istine i sprečavanju nezakonitih radnji”, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je, od ukupno 19 članova Upravnog odbora, saopštenje podržalo njih 15, a dva su glasala protiv.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije