fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoMCP donirala KCCG-u hiljadu EUR

MCP donirala KCCG-u hiljadu EUR

Podgorica, (MINA) – Mitropolija crnogorsko – primorska (MCP) donirala je Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) hiljadu EUR, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Iz KCCG-a su saopštili da je donaciju uručio sekretar crkvene Opštine podgoričke Predrag Šćepanović, a preuzeli su je direktorica KCCG Ljiljana Radulović, medicinski direktor Zoran Terzić i direktorica Klinike za infektivne bolesti Ivana Đuković Savović.

„U ime KCCG, svih naših zaposlenih i pacijenata, zahvaljujem na kontinuiranoj brizi i za naše osoblje i građane“, kazao je Terzić.

Đuković Savović je kazala da će nastaviti da se trude i da liječe pacijente, sa željom da će uskoro imati novu Kliniku za infektivne bolesti.

Šćepanović je pozvao građane da razumiju da je KCCG izgrađen kada je Podgorica imala oko 100 hiljada stanovnika, dodajući da je logično da su smještajni kapaciteti KCCG-a mali.

„Molim da svi imamo razumijevanja za ljekare jer oni imaju ogroman zadatak. Pandemija traje dvije godine, a ovi ljudi su bili preopterećeni i u ranijem periodu“, naveo je Šećapnović.

Prema njegovim riječima, ljekari sada skoro da nemaju ni porodični ni privatni život, zbog čega su, kao crkva, odlučili da daju prilog za Infektivnu kliniku i da im požele da imaju što manje posla.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije