fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoLazarević preuzeo dužnost načelnika Generalštaba VCG

Lazarević preuzeo dužnost načelnika Generalštaba VCG

Podgorica, (MINA) – Brigadni general Zoran Lazarević preuzeo je danas dužnost načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore (VCG) na svečanosti u kasarni Milovan Šaranović u Danilovgradu, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Lazarević je na toj funkciji naslijedio brigadnog generala Milutina Đurovića.

Iz Ministarstva su kazali da je Lazareviću dužnost predao vrhovni komandant oružanih snaga, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Navodi se da je ministar odbrane Raško Konjević poželio Đuroviću i Lazareviću puno uspjeha na novim dužnostima.

Kako je saopšteno, Đurović će imati vojno-diplomatski angažman.

Konjević je kazao da su Lazarevića za to mjesto preporučili tridesetogodišnje oficirsko iskustvo, kao i rezultati koje je ostvario na svim dužnostima koje je obavljao.

„Vaš lični angažman značajno je doprinio reformi i transformaciji Vojske nakon obnove nezavisnosti, kao i uspješnoj realizaciji jednog od najvažnijih zadataka u tom periodu – upućivanje jedinica u međunarodne misije i operacije“, rekao je Konjević.

On je istakao da su u stalnoj, milenijumskoj borbi za crnogorsku državnost iskovani ideal slobode kao vrhunsko državno dostignuće i snažna vojnička tradicija.

Konjević je poručio da su kroz istoriju, oficiri na čelu crnogorske vojske i njenih jedinica, bili istinski primjer vojničke mudrosti i vještine, hrabrosti i požrtvovanja.

„Njihova etička snaga i tradicionalno čojstvo i junaštvo uvijek će biti nadahnuće generacijama koje dolaze i zvog čega ih vijekovima pominjemo, pamteći njihobe podvige, zakletvu i odanost Crnj Gori“, kazao je Konjević.

On je Lazareviću poručio da bude profesionalac iznad svega i sluga samo uniforme i Crne Gore.

Lazarević je istakao da će novu dužnost obavljati čestito, odgovorno i profesionalno, ne štedeći sebe, kako bi na najbolji način ispunio obaveze.

On je naglasio da vjeruje da će u svim pripadnicima Vojske Crne Gore imati odane saborce, te da zna da imaju dovoljno znanja i snage za ispunjenje svih ciljeva.

“Trebamo razumjeti savremena kretanja i moramo biti spremni, kao što su to činili naši preci kroz vjekove, za brz odgovor, na najbolji način, na sve bezbjednosne izazove koji stoje pred nama i pred našim NATO saveznicima”, kazao je novi Lazarević.

Đurović je poručio da mu je bila izuzetna čast, ali i velika odgovornost, što je imao priliku da obavlja dužnost načelnika Generalštaba.

On je saopštio da su postavljeni zadaci pred Vojsku odgovorno i profesionalno izvršeni, dodajući da se tako pokazuje patriotizam i ljubav prema zemlji.

Đurović je dodao da je siguran da će njegov nasljednik na dužnosti načelnika Generalštaba biti sposoban da bude pravi lider u predstojećim izazovima.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije