fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoLakušić najavio provjere vode na izvorištu Bolje sestre

Lakušić najavio provjere vode na izvorištu Bolje sestre

Podgorica, (MINA) – Odbor direktora Regionalnog vodovoda će posvetiti posebnu pažnju očuvanju kvaliteta i kvantiteta vode koja se zahvata sa izvorišta Bolje sestre, kazao je Predsjednik Odbora direktora te kompanije Zoran Lakušić.

Lakušić je, nakon sjednice Odbora direktora, najavio da će konstantno provjeravati kvalitet i kvantitet vode izvorišta, ali i pojačani nadzor zona sanitarne zaštite u cilju evidentiranja svih nedozvoljenih radnji.

On je kazao da je krajnji cilj tih akcija zaštita resursa kojima raspolaže Regionalni vodovod i koji su od nemjerljivog značaja za normalno funkcionisanje života na crnogorskom primorju.

“Tokom prethodnog perioda konstatovan je trend pada izdašnosti izvorišta koji je naročito izražen od 2017. godine pa nadalje, dok je zadnjih godina došlo do drastičnog pada izdašnosti u odnosu na prethodni period”, rekao je Lakušić.

On je u saopštenju kazao da će Odbor direktora voditi kampanju kako bi ukazao i podstakao nadležne institucije na efikasniju zaštitu u cilju zaustavljanja daljeg pada izdašnosti vodoizvorišta Bolje sestre.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Pirc Musar: Crna Gora predvodnica u integracijama

Podgorica, (MINA) – Crna Gora je predvodnica u integracijama i Slovenija će joj pružiti...