fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoKrivokapić: Blagi dani usmjeravaju ka zbližavanju

Krivokapić: Blagi dani usmjeravaju ka zbližavanju

Podgorica, (MINA) – Blagi dani upućuju sve da usmjere svoje pomisli, misli i djela ka zbližavanju, poručio je premijer Zdravko Krivokapić, čestitajući Božić sveštenstvu i vjernicima, koji taj praznik slave po julijanskom kalendaru.

„Blagi dani nas upućuju da moramo svoje pomisli, misli, djela i postupke usmjeriti tako da ne udaljavamo jedni druge, nego da se zbližimo. To traži da oprostimo za sve ono što smo pogrešno uradili, pomislili ili učinjeli bilo kome”, rekao je Krivokapić.

On je naveo da je taj znak obavezujuć u ovim danima.

“Božić kao praznik koji govori da je čovjek srodan s Bogom, jer se rodio Bogomladenac. Mi moramo, isto tako, da svojim djelima pokažemo da smo dostojni tog puta ka savršenstvu. Da bi to ostvarili treba da prigrlimo jedni druge”, rekao je Krivokapić.

On je naveo da se Božić ne slavi nigdje kao u Crnoj Gori – tradicionalno i u skladu sa najvećim hrišćanskim vrijednostima.

“To svjedoči iguman Stefan, ali i svi dani poslije njega, kada smo pokazali da u svom domu, sa porodicom, ovaj najveći događaj proslavljamo radujući se. Ta radost koja je krenula iz vitlejemske pećine, zrači do dana današnjeg”, rekao je Krivokapić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije