fbpx
NaslovnicaCrna GoraKatnić: Prijavu protiv Lazovića je odbacio SDT, a ne Čađenović

Katnić: Prijavu protiv Lazovića je odbacio SDT, a ne Čađenović

Podgorica, (MINA) – Specijalno državno tužilaštvo (SDT) je odbacilo krivičnu prijavu protiv Petra Lazovića, a ne specijalni tužilac Saša Čađenović, kazao je za Vijesti bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

“Ja sam to kontrolisao i našao da nema razloga za pokretanje krivičnog postupka protiv Petra Lazovića, jer je postupao u skladu sa zakonom i ovlašćenjima koje ima i o svim radnjama pravovremo je obavještavao pretpostavljene, što je doprinijelo otkrivanju počinilaca teških krivičnih djela”, rekao je Katnić.

Iz SDT-a su danas saopštili su da je glavni specijalni tužilac Vladimir Novović naložio da se formira predmet i preduzmu sve neophodne radnje, mjere radi utvrđivanja da li ima krivičnog djela iz nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva u dokumentima Europola koje je objavio portal Libertas.

U tim dokumentima navodi se da Europol sumnjiči policajce Petra Lazovića i Ljuba Milovića da su članovi kavačkog kriminalnog klana.

Iz SDT-a su naveli da je Čađenović 20. januara donio odluku da u tom slučaju nema osnova za preduzimanje krivičnog gonjenja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije