fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoIspitaće uzroke havarije u podgoričkom vrtiću

Ispitaće uzroke havarije u podgoričkom vrtiću

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta ispitaće kako je došlo do havarije u podgoričkom vrtiću „Dragan Radulović“, saopštili su iz tog resora navodeći da će insistirati na krivičnoj odgovornosti ukoliko se utvrde propusti u projektovanju i gradnji tog objekta.

Iz Ministarstva su kazali da je u nedjelju uveče, u vaspitnoj jedinici „Dragan Radulović“ koja pripada Javnoj predškolskoj ustanovi „Đina Vrbica“, došlo do havarije u prostorijama gdje su smještene vodovodne i elektro instalacije.

Kako su naveli, došlo je do pucanja vodovodne cijevi i plavljenja okolnih prostorija, kao i parkinga u dvorištu vrtića.

„Do težih posljedica nije došlo zahvaljujući pravovremenoj reakciji direktorke vrtića Bojane Razić i zaposlenih, koji su do kasnih večernjih sati bili prisutni u objektu i pokušavali, uz pomoć stručnih službi, da spriječe veću štetu“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da, s obzirom na to da je bio neradni dan i da se incident desio u večernjim satima, u vrtiću nije bilo djece.

Iz Ministarstva su podsjetili da je objekat vrtića počeo s radom u septembru 2018. godine.

„Pošto je u pitanju novi objekat, Ministarstvo će ispitati kako je došlo do kvara i formirati komisiju koja će utvrditi moguće neregularnosti prilikom izrade projekta, izvođenja radova, kao i primanja istih od odgovarajuće komisije, koju je imenovalo prethodno ministarstvo“, navodi se u saopštenju.

Ističe se da će, ukoliko se utvrde nepravilnosti i propusti u tim radnjama, Ministarstvo insistirati na krivičnoj odgovornosti.

Iz Ministarstva su kazali da će u narednom periodu, dok se završi sanacija u vrtiću „Dragan Radulović“ djeca biti premještena u vaspitne jedinice „Jelena Ćetković“ 1 i 2, „Đina Vrbica“.

„Ako za to bude potrebe i ostali objekti će biti uključeni“, dodaje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije