fbpx
NaslovnicaCrna GoraGranična policije od Njemačke dobila vrijednu donaciju

Granična policije od Njemačke dobila vrijednu donaciju

Podgorica, (MINA) – Njemačka je donirala graničnoj policiji Crne Gore šest vozila, ukupne vrijednosti preko 215 hiljada EUR, saopšteno je iz Uprave policije.

Navodi se da će donirana vozila granična policija koristiti u vršenju poslova nadzora državne granice.

“U cilju suzbijanja nezakonitih migracija, sprečavanja nezakonitog prelaska državne granice i zaštite nepovredivosti granica Crne Gore”, rekli su iz policije.

Kako je saopšteno, delegacija Njemačke je u srijedu boravila u posjeti Sektoru granične policije, kada je izvršena zvanična primopredaja vrijedne donacije.

Protokol o primopredaji potpisali su vršilac dužnosti pomoćnika direktora za Sektor granične policije Dragan Klikovac i načelnik Odsjeka za međunarodne poslove i evropsku saradnju Stefan Helmscroft.

“Protokol je potpisan na osnovu Sporazuma o donaciji između Saveznog ministarstva za unutrašnje poslove i izgradnju zajednice Njemačke i Uprave policije, a u srijedu je izvršena i zvanična primopredaja šest vozila vrijednih 215,7 hiljada EUR”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da sektor granične policije ostvaruje kontinuiranu intenzivnu saradnju sa policijskim oficirom za vezu Njemačke Florijanom Vedekindom.

To je, kako su kazali iz Uprave policije, u značajanoj mjere rezultiralo unapređenjem sistema granične bezbjednosti Crne Gore.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Na Wall Streetu oprez

Njujork, (MINA-BUSINESS) - Na Wall Streetu su u srijedu berzanski indeksi ostali gotovo nepromijenjeni,...