fbpx
NaslovnicaCrna GoraGrađani traže hitnu sjednicu Vlade zbog ubistva Šejle Bakije

Građani traže hitnu sjednicu Vlade zbog ubistva Šejle Bakije

Podgorica, (MINA) – Grupa građana okupila se danas na protestu ispred zgrade Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, sa kojeg je zatraženo održavanje hitne sjednice Vlade zbog ubistva devetnaestogodišnje Šejle Bakije.

Skup su organizovali Pokret za razvoj Tuzi i nevladina organizacija (NVO) Sistem, zajedno sa organizacijama koje se bore protiv nasilja.

Kako prenose Vijesti, protest su podržali predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj i potpredsjednica Skupštine Branka Bošnjak.

Aleksandra Sekulić iz NVO Sistem je navela da okupljeni traže hitnu sjednicu Vlade, na kojoj će se analizirati propusti zbog ubistva Bakije i utvrditi odgovornost svih službenika.

“Tražimo konkretne mjere koje će Vlada i institucije preduzeti da bi se unaprijedila zaštita žena i djece od nasilja”, poručila je Sekulić.

Neda Radović iz te NVO je pitala čija je odgovornost zato što Bakija nije zaštićena.

“Javno pitamo državu, jesu li nam zakoni adekvatni i pravilno tumačeni? Koliko su nam bezbjedna djeca? Neka nam Šejla ostane kao opomena da izađemo iz kruga ćutanja i javno dignemo glas protiv nasilja”, poručila je Radović.

Direktorica Centra za ženska prava Maja Raičević ocijenila je da je oslobađajuća odluka suda skandalozna i da je policija morala da obezbijedi sigurnosne procjene.

“Centar za socijalni rad nijesmo ni čuli ni vidjeli, što znači da nijesu radili svoj posao”, navela je Raičević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Crna Gora sa Meksikom, Novim Zelandom i Mozambikom

Podgorica, (MINA) - Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo igraće...