fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoGrađani neće moći da se liječe u Kodri o trošku države

Građani neće moći da se liječe u Kodri o trošku države

Podgorica, (MINA) – Ggrađani Crne Gore više neće moći o trošku države da se liječe u privatnoj bolnici Kodra, već će sve usluge morati da plate, piše Pobjeda.

Ta privatna bolnica omogućavala je operacije iz oblasti urologije, hirurgije, oftalmologije i ortopedije na teret zdravstvenog osiguranja.

Direktorica Kodre Dragica Perović Ivanović kazala je da je njihov ugovor raskinut ljetos nezakonitom odlukom Ministarstva zdravlja i Fonda zdravstva.

“Time je pacijentima oduzeto pravo da se o trošku svog zdravstvenog osiguranja, uz uput izabranog doktora, liječe u bolnici Kodra. Sada sve usluge, uključujući i operacije, plaćaju”, istakla je Perović Ivanović.

Navela je da se nijesu ni javili na poziv Fonda uz obrazloženje da nijesu htjeli da učestvuju u „farsi i prevari građana“.

Prema njenim riječima, konkurs je raspisan samo radi dezavuisanja građana, odnosno da bi mogli davati netačne informacije kako pacijenti i dalje mogu da se liječe i operišu u privatnim bolnicama.

“Raspisali su konkurs za samo četiri operativna zahvata, a ukinuli su mogućnost da pacijenti mogu uraditi bilo koji operativni zahvat koji im je indikovan. Kako nijesmo htjeli da učestvujemo u toj farsi, odnosno prevari građana, nijesmo se, naravno, javili na takav poziv”, naglasila je ona.

Fond za zdravstveno osiguranje saopštio je da je sa ukupno pet ustanova sklopljen ugovor, ali, kako navodi Pobjeda, nije navedeno sa kojim, niti koje su privatne ustanove podnijele prijave na konkurs.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije