fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoGalić: Poštovanje mjera i vakcinacija, a ne performansi

Galić: Poštovanje mjera i vakcinacija, a ne performansi

Podgorica, (MINA) – Performanse je potrebno pretvoriti u kampanje koje će doprinijeti većoj imunizaciji, poručio je direktor Instituta za javno zdravlja (IJZ) Igor Galić, dodajući da protesti neće pomoći da se spriječi širenje COVID-19 infekcije, a poštovanje mjera i vakcinacija hoće.

Grupa građana organizovala je danas, ispred Ministarstva zdravlja, performans zbog, kako su naveli, katastrofalne epidemiološke situacije usljed koje je preminulo više od 2,2 hiljade ljudi.

Prema riječima Galića, pandemija COVID-19 se neće zaustaviti performansima koji optužuju zdravstveni sistem.

“I pokušavaju da jednim veoma neprimjerenim postupkom potcijene sve ono što zdravstveni sistem već duži period čini za sve nas”, rekao je on.

Galić je kazao da je njegova obaveza da se usprotivi iskorišćavanju žrtava COVID-19 infekcije u političke svrhe.

“Zdravstveni radnici čine sve što je u njihovoj moći, danonoćnim predanim radom, a zdravstveni sistem je u interesu građana, a ne protiv njih”, poručio je on.

Galić je zahvalio ministarki zdravlja Jeleni Borovinić Bojović i svim zdravstvenim radnicima koji su ga liječili kada je bio bolestan “bez obzira na njihovu političku pripadnost”.

Prema riječima Galića, protesti neće pomoći da se spriječi širenje COVID-19 infekcije, a poštovanje mjera i vakcinacija hoće.

“Hajde da svoj doprinos damo time što ćemo performanse pretvoriti u kampanje koje će doprinijeti većoj imunizaciji, pa da nastavimo svi zajedno još dugo da koračamo u svojim cipelama”, kazao je Galić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije