fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐukanović uručio odlikovanja povodom Dana državnosti

Đukanović uručio odlikovanja povodom Dana državnosti

Podgorica, (MINA) – Crnogorski predsjednik Milo Đukanović uručio je odlikovanja povodom Dana državnosti jednom broju istaknutih ličnosti za značajan doprinos u Narodonooslobodilačkoj borbi, kao i izgradnji i razvoju Crne Gore, obnovi njene nezavisnosti i afirmaciji u raznim periodima.

Đukanović je Ordenom crnogorske velike zvijezde odlikovao Radivoja Brajovića, a Ordenom crnogorske zastave prvog stepena Vuka Dragaševića, Zariju Vukašinovića, Branka Banjevića i posthumno Rafeta Husovića.

Kako je saopšteno iz Kabineta predsjednika, Orden crnogorske zastave drugog stepena uručen je Udruženju boraca Narodno oslobodilačkog rata i antifašista Nikšića i posthumno Radoju Pajoviću.

Đukanović je odlikovao i admirala Branka Mamulu ordenom Crnogorske zastave prvog stepena, koji će mu biti naknadno uručen.

Prilikom uručivanja odlikovanja, Đukanović je kazao da se Dan državnosti ove godine slavi u okviru obilježavanja velikog jubileja – 80-ogodišnjice Trinaestojulskog ustanka.

„Nažalost, dvojicu dobitnika odlikovao sam posthumno. Odlikovanja će primiti predstavnici njihovih porodica“, rekao je Đukanović.

On je kazao da mu je čast da kao predsjednik države dodijelim visoka državna odlikovanja ovom krugu crnogorskih i jugoslovenskih uglednika.

„Savremena Crna Gora još nije dovoljno ukazala zasluženo poštovanje generaciji poslijetarnih podvižnika, koji su zahvaljujući nezaboravnoj pobjedi u Drugom svjetskom ratu, tokom faze socijalističkog razvoja, postavili najvredniji dio temelja naše današnje države“, ocijenio je Đukanović.

On je dodao da vjerujem da je i današnja svečanost samo početak adekvatnijeg odnosa prema zaslužnim ljudima toga vremena.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Potpisan Memorandum o razumijevanju sa Koledžom Evrope

Podgorica, (MINA) - Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović potpisala je danas...