fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐukanović uputio telegram saučešća povodom smrti Raičevića

Đukanović uputio telegram saučešća povodom smrti Raičevića

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je telegram saučešća Jevrejskoj zajednici u Crnoj Gori povodom smrti bivšeg predsjednika Zajednice, Đorđa Raičevića.

Kako su naveli iz Službe za informisanje predsjednika, Đukanović je kazao da je smrt Raičevića gubitak ne samo za njegovu porodicu, i Jevrejsku zajednicu, već i društvo u cjelini.

“Kao predsjednik, dugogodišnji potpredsjednik, sekretar i jedan od osnivača, Jevrejsku zajednicu sa saradnicima i članovima učinio je mjestom okupljanja i saradnje, promišljanja o budućnosti, i afirmacije suživota koji uvažava posebnosti”, navodi se u telegramu Đukanovića.

On je naveo da je Raičević godinama davao doprinos demokratskom razvoju, afirmaciji mira, očuvanju crnogorskog integriteta, građanskog multikulturalnog i multikonfesionalnog sklada, čime se, kako je rekao, svi u Crnoj Gori ponose.

“Uvijek je bio jedan od nosilaca prepoznatljivog promptnog i nedvosmisleno jasnog odgovora antisemitizmu, hegemoniji i asimilaciji, ksenofobiji, govoru mržnje, rasizmu, pojavama neonacizma i pokušajima njegove političke mimikrije, kao i osude bilo kakvog oblika relativizacije ili umanjenja zločina prema bilo kom narodu”, rekao je Đukanović.

Raičević je, kako je dodao, predano afirmisao spone Crne Gore i Izraela u građenju prijateljskih odnosa i razvoju svestrane saradnje.

“S pijetetom ćemo se sjećati Đorđa kao prijatelja i dobrog saradnika, svima će nam nedostajati”, kazao je Đukanović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Cekliću produžena suspenzija

Podgorica, (MINA) - Defanzivcu Mladosti, Zvonku Cekliću, produžena suspenzija na još mjesec, zbog učešća...