fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐukanović čestitao Jom Kipur

Đukanović čestitao Jom Kipur

Podgorica, (MINA) – Crnogorski predsjednik Milo Đukanović čestitao je praznik Jom Kipur svim pripadnicima jevrejske zajednice u Crnoj Gori.

“Deset dana od proslave Roš Hašane, dok se Jevreji u Crnoj Gori, širom Izraela i svijeta okupljaju na svetoj službi, upućujem želje za lakim postom svima koji slave Jom Kipur”, naveo je Đukanović.

On je rekao da je Dan pomirenja vrijeme za poniznost, razmišljanje i pokajanje, kao i prilika za iskrenost prema sebi i drugima i razumno uzdizanje iznad svih podjela.

Prema riječima Đukanovića, Jom Kipur je i dan nade.

“Stoga svojim djelima, promišljenim odlukama, odmjerenom riječju i postupcima dajmo iskren doprinos daljem međusobnom razumijevanju, slozi i uvažavanju među ljudima u Crnoj Gori”, kazao je Đukanović.

On je rekao da će pojedinci i zajednica, vođeni idealima i univerzalnim vrijednostima, bolje prevazići izazove savremenog svijeta.

“Na ovaj poseban dan, neka nas ujedini humanost i neka nas zajednička vjera u bolju budućnost inspiriše da nastavimo činiti boljim svoj svijet”, navodi se u čestitki Đukanovića.

On je pripadnicima jevrejske zajednce poželio da taj svečani dan provedu u dubokom razmišljanju i produbljivanju posvećenosti plemenitim idealima te vjere.

“Neka ovaj praznik sve pripadnike jevrejske zajednice blagoslovi dobrim zdravljem, obiljem sreće, slogom i mirom širom svijeta”, zaključio je Đukanović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real nakon jedanaesteraca eliminisao Mančester siti, u polufinalu sa Bajernom

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala i Bajerna iz Minhena biće rivali u polufinalu...

SC Derbi u finalu