fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoDIK: OIK Berane da obezbijedi neupitan legalitet izbornog postupka

DIK: OIK Berane da obezbijedi neupitan legalitet izbornog postupka

Podgorica, (MINA) – Opštinska izborna komisija (OIK) Berane treba da obrati dužnu pažnju u daljem postupanju kako bi se obezbijedila neupitan legalitet izbornog postupka u cilju ostvarenja biračkog prava, saopšteno je iz Državne izborne komisije (DIK).

Beranski odbor Demokratske partije socijalista saopštio je da je Goran Lončar kandidat na dvije izborne liste što, kako su kazali, predstavlja kršenje Zakona o izboru odbornika i poslanika.

Kako se navodi, DIK je na današnjoj sjednici razmotrio zahtjev za mišljenje OIK Berane u vezi novonastale situacije u sprovođenju izbornog postupka u Beranama.

“Nakon što su napravljeni propusti koji se tiču primjene Zakona o izboru odbornika i poslanika, DIK je u danas datom mišljenju istakla da je OIK Berane dužna da utvrdi zbirnu izbornu listu u skladu sa ovlašćenjima primjenjujući Zakon o izboru odbornika i poslanika”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je DIK posebno istakao da sve nastupajuće izborne radnje koje sprovodi OIK Berane treba da budu u skladu sa Zakonom o izboru odbornika i poslanika kako bi izborni proces u Beranama bio u potpunosti zakonit.

“Zbog svega navedenog, OIK Berane treba da obrati dužnu pažnju u daljem postupanju kako bi se obezbijedila neupitan legalitet izbornog postupka u cilju ostvarenja biračkog prava kao najveće vrijednosti”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Mandić i Knežević na vojnoj vježbi u Srbiji

Podgorica, (MINA) - Predsjednik Skupštine Andrija Mandić i šef Demokratske narodne partije (DNP) Milan...