fbpx
NaslovnicaCrna GoraBotunjanima i dalje sporna lokacija kolektora

Botunjanima i dalje sporna lokacija kolektora

Podgorica, (MINA) – Glavnom gradu neophodno je novo postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, toga su svjesni i mještani Botuna, u čijem je mjestu gradnja planirana, ali poručuju da bi im to moglo izazvati mnogo problema.

Postojeći kolektor kod Krivog mosta izgrađen je 1978. godine i ne može da odgovori potrebama rastućeg grada, a podgoričke vlasti namjeravaju da u Botunu zgrade kolektor koji bi imao kapacitet da prečišćava otpadne vode 275 hiljada stanovnika.

Iz Glavnog grada riješeni su da istraju na izgradnji kolektora, već su sklopili ugovor, dobili izvođača i rade projektnu dokumentaciju, a početkom naredne godine planiraju da počnu građevinske radove, dok Botunjani ostaju istrajni u namjeri da to spriječe.

Mještanima je sporna lokacija jer bi se postrojenje nalazilo blizu kuća.

Kako su kazali, pored dosadašnjih zagađivača, Kombinata aluminijuma i bazena crvenog mulja, građani Botuna bi došli u tešku situaciju i praktično bi bilo nemoguće prodati bilo koju nekretninu, bilo da se radi o stambenom objektu ili o poljoprivrednom zemljištu.

Iz nevladine organizacije Grin home /Green home/ kazali su da je kolektor neophodan, ali da je potrebno utvrditi u kojoj mjeri će uticati na biljni i životinjski svijet.

Video prilog je urađen u sklopu projekta koji je finansiran iz Fonda za pluralizam.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Pobjeda Herceg Novog na startu finalne serije

Podgorica, (MINA) - Odbojkašice Herceg Novog ostvarile su pobjedu na startu finalne serije plej-ofa...