fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoAddiko banka i zaposleni doniraju za podršku Ukrajini

Addiko banka i zaposleni doniraju za podršku Ukrajini

Podgorica, (MINA) – Addiko banka donirala je dvije hiljade EUR na ime humanitarne pomoći ugroženom stanovništvu ratom zahvaćene Ukrajine.

Iz te banke su saopštili da su aktivirali poseban žiro-račun za pomoć ugroženom stanovništvu, putem kojeg će zaposleni banke i njeni klijenti moći da doniraju određeni novac, u skladu sa mogućnostima.

Kako su naveli, svi zainteresovani uplate na donatorski račun 555000900352280339, sa naznakom “Humanitarna pomoć”, mogu vršiti u naredne četiri sedmice, bez naknade.

“Prikupljene donacije biće preusmjerene Crvenom krstu Crne Gore, kao uglednoj humanitarnoj organizaciji, kako bi u skladu sa potrebama djelovala i pružila neophodnu podršku ugroženom stanovništvu Ukrajine u ovoj situaciji”, kaže se u saopštenju.

Predsjednik Upravnog odbora Addiko banke Kristof Šoen kazao je da je ponosan što je dio organizacije i tima koji njeguje prave vrijednosti, a one im, kako je naveo, u ovoj situaciji nalažu solidarnost i humanost.

On je zahvalio zaposlenima što su se i ovog puta odazvali i pokazali spremnost da se zajednički pomogne onima koji su u nevolji.

“Iskreno saosjećajući sa žrtvama sukoba, polažemo vjeru i nadu da će strahote rata biti zaustavljene u najkraćem roku i da će životi i imovina građana Ukrajine biti bezbjedni”, rekao je Šoen.

Iz Addiko banke su kazali da je na nivou Addiko Grupe, zajedno sa svim lokalnim bankama, opredijeljeno 62,5 hiljada EUR i da će taj novac biti usmjeren u nekoliko odabranih organizacija koje pružaju pomoć djeci i porodicama u Ukrajini.

“Kao društveno odgovorna kompanija, Addiko banka konstantno teži ka tome da podrži inicijative koje podstiču poboljšanje kvaliteta i uslova života ljudi, a ova donacija je izraz želje organizacije i njenih zaposlenih da bude podrška i oslonac za one koji su usljed ratnih dešavanja ugroženi, nemoćni ili prinuđeni da napuste domove”, kaže se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije