fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvo različitosti zajednički cilj

Društvo različitosti zajednički cilj

Podgorica, (MINA) – Uloga katoličke crkve i njenih vjernika u Crnoj Gori, osim stvaranja i održavanja vjerskih osjećanja, uvijek je podrazumijevala i poštovanje i unapređivanje multietničkog i multikulturalnog sklada, kazao je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

On je u čestitki povodom katoličkog Božića rekao da je uvjeren da građani izuzetno cijene doprinos zajedničkom cilju društvu različitosti, koje njegove razlike ni u kom slučaju ne remete u napretku, već mu pružaju presudnu snagu za istrajavanje.

„Uloga katoličke crkve i njenih vjernika u Crnoj Gori nikada se nije iscrpljivala samo u stvaranju i održavanju vjerskih osjećanja, nego je uvijek podrazumijevala i poštovanje, njegovanje i unapređivanje onih vrijednosti kojima svi, kao zajednica, oduvijek težimo – multietničkog, multikonfesionalnog, multikulturalnog sklada, bogatstva različitosti i jednakosti među njima“, naveo je Bečić.

On smatra da je jedno od najvećih dostignuća to što se pod obilježavanjem najznačajnijih vjerskih datuma jedne konfesije u Crnoj Gori ne podrazumijeva praznovanje isključivo pripadnika konkretne konfesije.

„U proslavljanju praznika uvijek učestvujemo svi, kroz uzajamna čestitanja i različite načine afirmacije ljubavi, prijateljstva, zajedništva, dobrih i povjerenjem ispunjenih komšijskih odnosa“, naveo je Bečić u čestitki upućenoj barskom nadbiskupu, kotorskom biskupu i vjernicima.

Najčitanije