fbpx
NaslovnicaCrna GoraDPS spreman za partnerstvo sa proevropskim snagama u Nikšiću

DPS spreman za partnerstvo sa proevropskim snagama u Nikšiću

Podgorica, (MINA) – Demokratska partija socijalista (DPS) spremna je da pruži političku podršku proevropskim snagama kako bi na evropskoj platformi zajedno nastavili da grade budućnost u interesu građana Nikšića, poručeno je na sjednici Predsjedništva te partije.

Iz DPS je saopšteno da su na sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik partije Milo Đukanović, razmatrani rezultati izbora u Nikšiću i za generalnog sekretara imenovan Aleksandar Bogdanović.

„Istaknuto je zadovoljstvo ostvarenim izbornim rezultatom kao i činjenicom da je DPS ubjedljivo najjača politička stranka u Crnoj Gori, što potvrđuje da je započet trend povratka povjerenja nakon parlamentarnih izbora od 30. avgusta prošle godine“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, na sjednici je konstatovano da je na izborima u Nikšiću velikosrpski nacionalizam doživio totalni krah, „i da su uzaludna bila očekivanja svih onih koji su se nadali da će slomom DPS-a srušiti i Crnu Goru“.

Iz DPS-a su kazali da Evropski tim za Nikšić, iako je osvojio najviše glasova, ne može sam formirati vlast u tom gradu.

“Uzimajući u obzir potrebu da se nastavi evropski put razvoja ovog grada, DPS izražava spremnost za partnerstvo sa svim proevropskim snagama i volju da im pruži političku podršku, kako bismo na evropskoj platformi nastavili da gradimo budućnost u interesu građana Nikšića“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije