fbpx
NaslovnicaCrna GoraDopremljeno 17 tona medicinske opreme

Dopremljeno 17 tona medicinske opreme

Podgorica, (MINA) – U Podgoricu je večeras dopremljeno 17 tona medicinske opreme, vrijedne oko dva miliona EUR, saopšteno je iz Vlade.

Navodi se da se radi o opremi koju je kupila Vlada.

„Više od milion zaštitnih maski, 20 hiljada medicinskih odijela, 15 hiljada zaštitnih naočara, 150 toplomjera za brzo mjerenje temperature, tri hiljade testova za testiranje briseva koronavirusa i 20 mobilnih respiratora, samo su dio opreme koju je Vlada kupila“, kaže se u saopštenju.

Potpredsjednik Vlade i predsjednik Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti Milutin Simović poručio je sa aerodroma da Crna Gora potpuno spremna ulazi u period u kojem se očekuje vrhunac epidemije.

„Sa ovom i opremom od prije neki dan crnogorski zdravstveni sistem je opremljen za izazove koji slijede u narednim danima. Dakle, za ključnu i odlučujuću borbu protiv korona virusa ulazimo odlučno i spremno“, rekao je Simović.

Kako je saopšteno iz Vlade, Simović i ministar zdravlja Kenan Hrapović poručili su da sva ta oprema neće biti dovoljna ako se građani ne budu pridržavali propisanih mjera.

„Sve ono što je obezbijeđeno i ono što ćemo obezbijediti u narednim danima biće dovoljno ako svi zajedno i dosljedno budemo poštovali sve mjere i preporuke koje dolaze od struke, a koje se pretaču u naredbe koje objavljuje Ministarstvo zdravlja“, rekao je Simović.

Hrapović je pozvao građane da ostanu u svojim domovima.

„Sva ova oprema ne može i neće nam biti dovoljna ako ne budemo poštovali naredbe i preporuke zdravstvenih vlasti i ono čega svi moramo da se pridržavamo, a to je da ostanemo kod kuć“, istakao je Hrapović.

On je apelovao na građane da ostanu u svojim domovima i da sačuvaju sebe, i druge od sebe.

„I danas i sjutra svi medicinski radnici očekuju od svakog građanina u Crnoj Gori da ih podrži i da poštuje ono što je preporuka zdravstvene struke. Molim vas, ostanimo svi u svojim domovima“, poručio je Hrapović.

Najčitanije

Nastavak intenzivne saradnje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Poreska uprava (PU) i Uprava policije nastaviće intenzivnu saradnju, saopštili su...