fbpx
NaslovnicaCrna GoraDokaz da program Evropa sad proizvodi nesagledivu štetu

Dokaz da program Evropa sad proizvodi nesagledivu štetu

Podgorica, (MINA) – Podatak da stomatolozi obustavljaju pružanje usluga osiguranicima Fonda za zdravstveno osiguranje (FZO), dokazuje da program Evropa sad proizvodi nesagledivu štetu, smatraju u Demokratskoj partiji socijalista (DPS).

Iz Komisije za zdravstvo DPS-a saopštili su da je “Evropa sad – zdravlje nikad” sve očiglednije stanje u Crnoj Gori.

“Nakon brojnih problema u različitim oblastima medicine, na red je došlo ugrožavanje zdravlja zuba”, kaže se u saopštenju.

Iz DPS-a su naveli da se, prema najavi Stomatološke komore, od subote ukidaju besplatne stomatološke usluge za maloljetnike, djecu bez roditeljskog staranja, trudnice, osobe sa invaliditetom, studente, i osobe starije od 65 godina.

Kako su kazali iz DPS-a, razlog za to je nezadovoljstvo velikog broja stomatologa načinom obračuna i visinom cijena za usluge koje pružaju po ugovorima sa FZO-om.

“Efekti populističkog programa “Evropa sad” doveli su do vrtoglavog rasta cijena, pa samim tim i cijena materijala koji su stomatolozima neophodni za rad”, kaže se u reagovanju DPS-a.

Time su, kako su naveli iz te partije, evidentno porasli i troškovi, dok je FZO zadržao cjenovnik stomatoloških usluga nepromijenjenim.

“Iz dana u dan, sve je jasnije da posljedice plana dvojice populista, Spajića i Milatovića, najviše trpe građani, i to ni manje ni više nego najranjivije kategorije među njima, koje bi trebalo da uživaju najveći stepen zaštite države na svim nivoima”, naveli su iz DPS-a.

Oni su kazali da se posljedice negativnih rezultata tog plana već osjećaju.

“Ali, ukoliko se ne pronađe hitno rješenje, osiguranici Fonda, kojima pripada besplatno ostvarivanje prava iz stomatološke zaštite, od ponedjeljka mogu ostati bez tog prava”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije