fbpx
NaslovnicaCrna GoraDirektorat najavljuje nevrijeme

Direktorat najavljuje nevrijeme

Podgorica, (MINA) – Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova upozorio je građane da se od sjutra do 11. januara očekuje nevrijeme sa jakim vjetrom i obilnim padavinama, i apelovao na njih i ostale subjekte društva da aktivnosti prilagode najavljenoj meteorološkoj situaciji.

“Na osnovu informacije Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju od sjutra do 11. januara u Crnoj Gori se očekuju nestabilne vremenske prilike”, saopštili su iz Direktorata.

Kako su naveli, najavljena meteorološka situacija usloviće obilniju količinu kiše u centralnim predjelima, na primorju i planinskom zaleđu Jadrana.

“Jača kiša se očekuje sjutra, a zatim u periodu od petka do nedjelje. Na sjeveru se u istom periodu očekuju intenzivnije sniježne padavine”, dodaje se u saopštenju.

Iz Direktorata su kazali da se sjutra i u nedjelju očekuje jak južni vjetar, a u višim predjelima na sjeveru imaće i olujni karakter.

“Zbog obilne količine kiše očekuje se porast nivoa vodostaja u rijekama, a lokalno je moguća i pojava klizišta i odrona”, kaže se u saopštenju.

Direktorat je apelovao na građane i ostale subjekte društva da svoje aktivnosti prilagode najavljenim vremenskim prilikama.

Dodaje se da će svi subjekti u sistemu zaštite i spašavanja za pomenuti period podići nivo operativne spremnosti za reagovanje u ovakvim situacijama.

“Direktorat će sa nadležnim službama i organima pratiti situaciju na terenu i reagovati u skladu sa razvojem događaja”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije