fbpx
NaslovnicaCrna GoraDijalogom okupiti progresivne snage

Dijalogom okupiti progresivne snage

Podgorica, (MINA) – Društveni, naučni i politički potencijal važno je okupiti oko pitanja koja su značajna za evropsku integraciju Crne Gore, kako bi država napravila snažan iskorak ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji (EU), kazao je premijer Duško Marković.

Marković je, na sastanku sa predstavnicima Dukljanske akademije nauka i umjetnosti (DANU), rekao da je cilj da se kroz dijalog okupe progresivne snage kako bi Crna Gora u punom kapacitetu bila demokratska i prosperitetna država.

On je istakao da je važno da se okupi društveni, naučni i politički potencijal oko pitanja važnih za proces evropskih integracija kako bi Crna Gora bila spremna za novi sadržaj politike proširenja i napravila snažan iskorak ka punopravnom članstvu u EU.

Kako je saopšteno iz Vlade, predstavnici DANU su pozdravili inicijativu Savez za Evropu i dijalog koji se u okviru nje vodi i naglasili važnost očuvanja i snaženja crnogorskog identiteta, nacionalnog bića kao i crnogorskog jezika i kulture.

Oni su istakli značaj očuvanja crnogorskog identiteta u procesu evropskih integracija.

Na sastanku je razgovarano i o neophodnosti podizanja svijesti građana o državnom kontinuitetu i vladavini prava koja podrazumijeva pravdu u opštim i pojedinačnim zakonskim aktima.

Predstavnici DANU su istakli važnost rješavanja statusa Dukljanske akademije nauka i umjetnosti.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...