fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐeljošaj: Borićemo se za naše programske ciljeve

Đeljošaj: Borićemo se za naše programske ciljeve

Podgorica, (MINA) – Albanska lista “Genci Nimanbegu – Nik Đeljošaj” bez obzira hoće li biti dio nove Vlade boriće se za programske ciljeve koji su predstavljeni u predizbornoj kampanji, kazali su njeni predstavnici nakon sastanka sa mandatarom za sastav nove Vlade, Zdravkom Krivokapićem.

Genci Nimanbegu je istakao da je koalicija na sastanku poslala jasnu poruku da će se boriti za bolji položaj i veću ravnopravnost Albanaca.

“Želimo da se Albanci koje mi predstavljamo osjećaju ravnopravno i to treba da bude dio svake vlade, da se brine o manjinskim zajednicama”, rekao je Nimanbegu, prenosi portal Vijesti.

Nik Đeljošaj je pojasnio da su tokom sastanka predstavljeni predizborni programski ciljevi.

“Kao poštovaoci crnogorske demokratije pristali smo na poziv za razgovor i saslušali njihovo viđenje, koncept, programsko opredjejenje nove Vlade. Mi smo predstavili ono što su naše ideje, zahtjevi albanske zajednice u detalje, odnosno predstavili smo našu platformu, ono što su radili naši eksperti”, kazao je Đeljošaj.

On je dodao da bez obzira da li će biti dio nove Vlade, koalicija će se boriti za programske ciljeve.

“Mislim da će Crna Gora biti demokratskija, ako prihvati ove naše ciljeve. Čekamo mišljenje mandatara kako bi vidjeli kako će teći dalji razgovori”, rekao je Đeljošaj.

Nimanbegu je istakao da neće odustati od zahtjeva da Crna Gora nastavi reforme na putu evropskih integracija, ostane u NATO savezu i ne mijenja državnu orjentaciju.

“Mi ne odustajemo od naših političkih zahtjeva za državnom orjentacije za dobrosusjedskim odnosima, EU integracija i članstva u NATO. To su naši ključni zahtjevi koji su na svu sreću i potpisani”, rekao je Nimanbegu.

Dodao je da ih je Krivokapić upoznao i sa zahtjevima za ministarstva koalicija “Za budućnost Crne Gore”, “Mir je naša nacija” i platforme “Crno na bijelo”.

Sastanku su, pored Nimabeguai i Đeljošaja, prisustvovali Nikola Camaj i Nazif Cungu.

Mandatar za sastav nove Vlade Zdravko Krivokapić je kazao da će prvi sastanak sa Bošnjačkom strankom održati sjutra.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...