fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐeka: Očekujem da manjinske partije imaju potpredsjedničko i četiri ministarska mjesta

Đeka: Očekujem da manjinske partije imaju potpredsjedničko i četiri ministarska mjesta

Podgorica, (MINA) – Poslanik Albanske koalicije Jednoglasno, Fatmir Đeka, kazao je da očekuje da stranke manjina u manjinskoj vladi dobiju jedno potpredsjedničko i četiri ministarska mjesta.

On je u intervjuu Pobjedi rekao da se dogovor nazire, da vjeruje da je on blizu i da su resori najmanje važni.

“Očekujem da manjinske stranke imaju jedno potpredsjedničko mjesto, kao i četiri ministra”, naveo je Đeka.

Na pitanje da li je dogovoreno ko će biti mandatar, a ko predsjednik Skupštine, on je odgovorio da je proces dogovaranja u finalnoj fazi i da će sve biti izvjesno naredne sedmice.

“Čekamo da se sve kockice poslože idućih dana, da vidimo koje će sve partije biti u toj evropskoj vladi, jer će se na bazi toga donijeti odluke o nosiocima ključnih funkcija”, kazao je Đeka.

On je rekao da manjinska vlada ne bi trebalo da se bavi traženjem izdajnika, stvaranjem podjela, sijanjem iluzija.

“Potrebna nam je, posebno u ovoj strašnoj geopolitičkoj situaciji, usmjerenost na životne probleme naših građana, evropske integracije, privlačenje stranih investicija, pripremu turističke sezone”, poručio je Đeka.

Upitan da prokomentariše odluku predsjedavajućeg Skupštine Strahinje Bulajića da ne zakazuje sjednicu parlamenta jer, kako je naveo, nema političkih uslova za to, Đeka je rekao da to nije tačno.

“Poznavajući Bulajića kao korektnog čovjeka, mislim da bi morao da poštuje demokratske procedure i jasno iskazanu volju većine poslanika. U suprotnom, nevoljno ili svojevoljno, u krajnjem svejedno je, ulazi u polje voluntarizma, blokiranja institucija i političkog života”, naveo je Đeka.

Prema njegovim riječima, parlament je ključna predstavnička institucija u državi koja mora da funkcioniše, bez obzira na to ko trenutno obavlja funkciju predsjedavajućeg.

Upitan kako gleda na proteste i blokadu saobraćajnica koje je organizovao Demokratski front, Đeka je naveo da demokratija poznaje i takve metode djelovanja, iako je tako nešto njemu strano.

“Zamislite, ja sam bio predsjednik Opštine Ulcinj i da ja blokiram grad na čijem sam čelu!? Pa makar to bilo na sat vremena. A istorija nas uči da smo i kao država i kao gradovi uvijek napredovali samo kada smo bili otvoreni i prema Mediteranu i prema zaleđu”, rekao je Đeka.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Cekliću produžena suspenzija

Podgorica, (MINA) - Defanzivcu Mladosti, Zvonku Cekliću, produžena suspenzija na još mjesec, zbog učešća...