fbpx
NaslovnicaCrna GoraDavidović: Mandatar na meti DF-a jer neće da bude ničiji poslušnik

Davidović: Mandatar na meti DF-a jer neće da bude ničiji poslušnik

Podgorica, (MINA) – Biznismen i dobrotvor Srpske pravoslavne crkve (SPC) Miodrag Davidović kazao je da lidere Demokratskog fronta (DF) pokušavaju da sruše politički dogovor o formiranju nove vlade ali da u tome neće uspjeti jer mandatar Zdravko Krivokapić ima podršku crnogorskog naroda.

Kako piše Dan, Davidović je rekao da je uoči parlamentarnih izbora imao neprijatan susret sa liderima DF-a Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem u Trebinju, kada se pokazalo da postoje brojne razlike među njima, u prvom redu oko sastava koalicione liste i pitanja ko će biti poslanik u novom mandatu.

“Htio sam da profesori, ugledni ljudi, budu prvi na listi, a ako izgubimo, da se povuku i mandate ustupe aktivnim političarima. Oni na to nijesu pristali, očito se plašeći da li će oni vratiti mandate”, kazao je Davidović u ponedjeljak na konferenciji za medije u Podgorici.

On je naveo da nije tačno da Crkva ima bilo kakve veze sa predizbornim imenovanjem Krivokapića za nosioca liste „Za budućnost Crne Gore“, ili da je sastavljala listu.

Davidović je rekao da je on najviše učinio na objedinjavanju opozicionih snaga i da je Krivokapić sada, nakon pobjede nad Demokratskom partijom socijalista na meti jer neće da bude poslušnik.

“Zdravko Krivokapić je častan čovjek. Nije krpa, nego čovjek sa dignitetom i neće da bude ni u čijoj službi. Očito smeta takav, jer ta grupa ljudi želi da se dočepa fotelja”, ocijenio je Davidović.

On je kazao da je narod okrenuo leđa politici DPS-a i da nova vlada koju je predložio mandatar Zdravko Krivokapić ima većinsku podršku naroda.

Davidović je istakao da je razočaran reakcijom državnih organa Srbije vezano za istragu o atentatu na njega u beogradskom hotelu Kraun plaza krajem prošle godine, ističući da se kasnije utvrdilo da atentator praktično nije ni tražen od policije.

On je objasnio da je vrh službe bezbjednosti u Srbiji uskratio mogućnost njegovom obezbjeđenju da se naoružava.

Davidović je rekao da njegovi politički protivnici proturaju priče da je umiješan u mutne radnje i da su o tome, posebno u beogradskoj žutoj štampi, napisane na hiljade tekstova.

On je saopštio da je, zajedno sa Narodnim pokretom, donio odluku da sve što je firma Neskan zaradila u 30 godina, i sve što će u budućnosti zaraditi, do kraja njegovog života, da bude zavještano i predato u službi Bogu i narodu.

“Sve od Božića što bude od profita napravila kompanija, biće podijeljeno na sledeći način: 20 odsto za narodne kuhinje, 20 odsto hendikepiranoj djeci, 20 odsto djeci bez roditelja, 20 odsto svetoj i sabornoj apostolskoj crkvi, 20 odsto studentima, koji u pomoći vide nadu za svoja pregnuća”, naveo je Davidović.

On je kazao da je bivši potpredsjednik DPS-a Svetozar Marović iz navodnog egzila u Beogradu nastavio da se bavi agitacijom i propagandom, pa je čak i preko DF-a pokušao da utiče na formiranje nove vlade u Crnoj Gori.

Davidović je rekao da se jedno vrijeme sretao sa Marovićem u Beogradu, koji mu se žalio da nema novca i da jedva spaja kraj s krajem.

“Čak sam mu i pomagao, Bog je dao da smo mi Srbi pomalo naivni, i dobre duše. Da bi se desilo to da se saznalo da on opet nastavlja sa svojim krupnim, unosnim poslovima, da sa svojim ortakom, keramičarom sa brda, sprema novu propagandu, uoči crnogorskih izbora”, rekao je Davidović.

“Trebalo je izgleda da ja pričam u Crnoj Gori da Marović teško živi, a da on, u stvari, pravi biznis u Beogradu. Inače, institucije u Crnoj Gori nijesu tražile njegovo izručenje”, kazao je Davidović.

Najčitanije