fbpx
NaslovnicaCrna GoraDanilović: Bez tehničke vlade, DPS će glumiti reforme

Danilović: Bez tehničke vlade, DPS će glumiti reforme

Podgorica, (MINA) – Opozicija ne smije da učestvuje u izbornim reformama bez garancija o formiranju tehničke vlade, ocijenio je funkcioner koalicije “Da svako ima”, Goran Danilović i upozorio da će Demokratska partija socijalista (DPS) zloupotrijebiti Odbor za reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

“To ne znači da se prvo napravi tehnička vlada pa da onda radimo, nego da se političkim sporazumom vlasti i opozicije obavežemo da će sve usaglašeno na Odboru sprovesti ta vlada”, rekao je Danilović dnevniku Vijesti.

Prema njegovim riječima, pošto toga nema, “plašim se da su dometi Odbora vrlo slabi i da se radi o fingiranju sa više strana”.

Danilović smatra da opozicija bez garancije o tehničkoj vladi rizikuje da bude uvučena u proces i da DPS navodno popušta oko nekih manje bitnih stvari.

“Da nakon nekoliko mjeseci pred međunarodnom zajednicom pokaže širokogrudost, a da opozicionari zatraže tehnilku vladu i budu odbijeni pod izgovorom da im je sve prihvaćeno i da se u pet do 12 ponašaju ucjenjivački”, kazao je Danilović.

On smatra da opozicija ne smije pristati da sprovođenje izbornih reformi nadgleda Odbor.

Najčitanije