fbpx
NaslovnicaCrna GoraDanas sedmi protest

Danas sedmi protest

Podgorica, (MINA) – Protest pod sloganom Odupri se – 97000 biće organizovan danas u 18 sati na Trgu nezavisnosti u Podgorici, saopštili su organizatori i najavili da će predstavnici parlamentarne opozicije na bini potpisati Sporazum o budućnosti.

Protestna šetnja će, kako su najavili, nakon govora krenuti Ulicom slobode prema Stadionu pod Goricom, Bulevarom Ivana Crnojevića preko mosta Milenijum, zatim Bulevarom Jovana Tomaševića, preko mosta Blaža Jovanovića i Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog nazad na Trg nezavisnosti.

Oni su pozvali građane da se pridruže u što većem broju jer je to, kako smatraju, jedini način da dođe do ispunjenja zahtjeva za oslobađanjem zarobljenih institucija i do korjenite promjene sistema koji već decenijama služi isključivo “opstanku hobotnice na vlasti”.

„Naš otpor se širi. Tokom cijele sedmice, organizovane su nenasilne akcije, kako od pokreta Odupri se, tako i od drugih organizacija i pojedinaca“, kaže se u saopštenju.

Samo tako, poručili su, mogu pritisnuti sistem, omogućiti promjene i ostvariti slobodu izbora na civilizovan način.

„Na protestu će predstavnici parlamentarne opozicije na bini potpisati Sporazum o budućnosti. To je važan korak ka jedinstvu i solidarnosti svih elemenata u društvu“, kazali su organizatori.

Oni su rekli da protest, kao i svi prethodni treba da protekne mirno, dostojanstveno i nenasilno.

„Pozivamo vas da brinete o onima koji stoje ili šetaju pored vas, da ih štitite i čuvate njihovo dostojanstvo. Molimo da se sa posebnim uvažavanjem odnosite prema starijima, osobama sa invaliditetom, trudnicama i roditeljima sa djecom“, kazali su iz pokreta.

Oni su poručili da uvijek mogu kontaktirati nekog od redara koji će se kao i svake subote zajedno sa snagama bezbjednosti brinuti da sve protekne u najboljem redu.

Najčitanije