fbpx
NaslovnicaCrna GoraDanas prva epizoda TV dnevnika za djecu 

Danas prva epizoda TV dnevnika za djecu 

Podgorica, (MINA) – Na Televiziji Crne Gore (TVCG) danas će u okviru kampanje medijske pismenosti pod nazivom Birajmo šta gledamo, biti emitovana prva epizoda novog TV dnevnika za djecu i mlade.

Dnevnik, koji će biti emitovan uz podršku UNICEF-a, Agencije za elektronske medije Crne Gore i TVCG, urađen je po međunarodno poznatom formatu Wadada News for Kids.

Iz UNICEF-a su kazali da je Wadada News Montenegro kratki TV dnevnik koji prave mladi reporteri kampanje medijske pismenosti Birajmo šta gledamo, sa stručnjacima iz Dječije redakcije TVCG.

Dnevnik će biti emitovan na Prvom programu TVCG svake subote u 19 sati i deset minuta, a repriziran na istom progamu svake subote u 13 sati i 25 minuta.

Glavna novina Wadada News Montenegro je učešće mladih u produkciji vijesti za njih, kao i to što je jedini medijski program te vrste koji se na lokalnom jeziku nudi djeci i mladima u Crnoj Gori.

Dječija redakcija TVCG pokreće taj dnevnik nakon Wadada News for Kids treninga, koji je u okviru kampanje medijske pismenosti Birajmo šta gledamo, uz podršku UNICEF-a i Agencije za elektronske medije Crne Gore, organizovan u februaru.
(kraj) žug/nar

Najčitanije