fbpx
NaslovnicaCrna GoraDakić: Kredibilan i pouzdan saveznik u Alijansi

Dakić: Kredibilan i pouzdan saveznik u Alijansi

Podgorica, (MINA) – Vojska Crne Gore (VCG) pristupiće profesionalno svakom zadatku kako bi dostigla NATO standarde i pokazala da je država kredibilan i pouzdan saveznik u Alijansi, poručio je načelnik Generalštaba Dragutin Dakić na ceremoniji potpisivanja Deklaracije o završetku procesa integracije Crne Gore u NATO.

On je kazao da je u prethodnom periodu Crna Gora ostvarila dva ključna spoljnopolitička prioriteta.

“Uz predan rad svih subjekata prema postavljenim obavezama postigli smo zapažene rezultate, značajno smo modernizovali odbrambeni sektor, ojačali nacionalni pravni okvir i konstantno doprinosili očuvanju međunarodnog mira”, istakao je Dakić.

Komandant Vrhovne komande Savezničkih snaga za transformaciju, Andre Lanata, kazao je da je kraj procesa integracije Crne Gore u NATO sjajan uspjeh za državu, ali i za Alijansu u cjelini.

“Vi ste uradili sjajan posao tokom faze pristupanja, ali i tokom integracije institucija u Alijansu. Vaš uspjeh je rezultat kolektivnog napora koji obuhvata napore svih institucija u Crnoj Gori, prije svega VCG, ministarstava odbrane i vanjskih poslova, unutrašnjih poslova, javne uprave , finansija i drugih vladinih službi”, kazao je on.

Lanata je naveo da je putem finalizovanja procesa integracije, NATO pokazao još jednom koliko je privlačan kao zajednica koja je voljna da dijeli i brani zajedničke vrijednosti i principe.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije