fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryCrna Gora zabranila letove Boinga 737 Max

Crna Gora zabranila letove Boinga 737 Max

Podgorica, (MINA) – Agencija za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore zabranila je letove Boing 737-8 „MAX“ i 737-9 „MAX“ u crnogorksom vazdušnom prostoru.

Iz Agencije je saopšteno da se, direktivom koju su izdali, propisuje da tim avionima nijesu dozvoljena polijetanja i slijetanja na crnogorskim aerodromima.

Evropska Agencija za sigurnost vazdušnog saobraćaja (EASA) izdala je u utorak dvije sigurnosne direktive, kojim je suspendovala sve letačke operacije vazduhoplova Boing 737-8 „MAX“ i 737-9 „MAX“.

Menadžer za sigurnost u Agenciji za civilno vazduhoplovstvo Veselin Popović kazao je Portalu RTCG da se direktiva može smatrati privremenom akcijom i da će Agencija pažljivo pratiti dalji razvoj situacije i preduzimati adekvatne mjere.

On je naveo da vazduhoplovi Boing 737-8 „MAX“ i 737-9 „MAX“ nijesu slijetali, odnosno polijetali sa crnogorskih aerodoma u ovoj godini.

„Prošle godine, od ukupnog broja polijetanja i slijetanja na crnogorskim aerodromima, oko 50-ak operacija se odvijalo sa vazduhoplovima Boing 737-8 „MAX“ i 737-9 „MAX“, kazao je Popović.

Najčitanije