fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrna Gora spremna da nastavi reformski proces

Crna Gora spremna da nastavi reformski proces

Podgorica, (MINA) – Crna Gora ostaje posvećena vrijednostima OEBS-a i spremna je da nastavi reformski proces relevantan za demokratski napredak, poručio je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić u čestitki upućenoj novoimenovanom direktoru ODIHR-a Mateu Mekaćiju.

On je u čestitki naveo da je jedan od ključnih prioriteta njegovog mandata, kao novoizabranog predsjednika Skupštine, sveobuhvatna reforme izbornog zakonodavstva.

„Što će nadam se biti proces naše bliske saradnje u vremenu koje dolazi. Crna Gora ostaje posvećena vrijednostima OEBS-a i spremna je da nastavi reformski proces relevantan za demokratski napredak“, istakao je Bečić.

On je uputio čestitke i novoimenovanoj generalnoj sekretarki OEBS-a Helgi Šmid, visokom komesaru OEBS-a za nacionalne manjine Kairatu Abdrakhmanovu i predstavnici te organizacije za slobodu medija Mariji Terezi Ribeiro.

„U čestitkama Bečić je izrazio otvorenost i spremnost za unapređenje saradnje sa crnogorskim zakonodavnim domom, uz posebnu zahvalnost na doprinosu koji OEBS u kontinuitetu pruža Crnoj Gori kao strateški partner u konsolidaciji demokratije i bezbjednosti“, saopštili su iz Skupštine.

Bečić je rekao da je uvjeren da će bogato diplomatsko i profesionalno iskustvo Šmid doprinijeti stabilnom vođstvu, predanoj saradnji i produktivnom radu organizacije u izazovnim vremenima za međunarodne odnose.

„Skupština Crne Gore sa zadovoljstvom nastavlja dobro uspostavljenu saradnju sa OEBS-om i realizaciju važnih projekata sa Misijom OEBS-a u Podgorici“, navodi se u čestitki.

U čestitkama predstavnici za slobodu medija i visokom predstavniku za nacionalne manjine, Bečić je izrazio posvećenost Crne Gore vrijednostima OEBS-a i poželio uspjeh u daljem radu na značajnim pitanjima iz njihove oblasti.

Najčitanije