fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrna Gora potvrdila privrženost evropskim vrijednostima

Crna Gora potvrdila privrženost evropskim vrijednostima

Podgorica, (MINA) – Obezbjeđivanjem snažne parlamentarne većine za predog Rezolucije Socijaldemokratske partije (SDP) o osudi ruske agresije na Ukrajinu, Crna Gora je potvrdila privrženost evropskim vrijednostima, smatraju u SDP-u.

Generalni sekretar te stranke Ivan Vujović, istakao je da je Crna Gora kao prva u regionu inicirala usvajanje tako važnog političkog dokumenta.

“Danas će se i pred Evropskim parlamentom naći Rezolucija o ruskoj agresiji na Ukrajinu, čime će se poslati snažna evropska poruka o nepristajanju na vojnu agresiju na jednu suverenu zemlju”, kazao je Vujović.

Vujović je ocijenio da je cijeli svijet ujedinjen u osudi invazije na Ukrajinu, dok zajedništvo Evropske unije (EU) i eurotlantsko partnerstvo nikada nije bilo snažnije.

“Zajednički odgovor demokratskog svijeta je najbolji put da se iz bezbjednosne krize, bez presedana nakon Drugog svjetskog rata, izađe sa što je moguće manjim posljedicama”, dodao je Vujović.

Kako je naveo, Ukrajina preživljava teror i okupaciju svoje zemlje, brutalne napade i na civile i civilne objekte, i zato cijeli demokratski svijet ima obavezu da stane uz ukrajinski narod i sve građane ove zemlje.

“SDP će o parlamentarnoj inicijativi o osudi ruske agresije upoznati sve svoje međunarodne partnere, kako bi i međunarodnoj javnosti do kraja bilo jasno jasno da u Crnoj Gori postoji jasna evropska vrjednosna većina, koja je posebno u novim okolnostima snažno sidro njene stabilnosti na evropskom i evroatlantskom kursu”, naveo je Vujović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije