fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrna Gora pokazala demokratsku zrelost

Crna Gora pokazala demokratsku zrelost

Podgorica, (MINA) – Crna Gora je pokazala demokratsku zrelost i poruke iz Sporazuma tri koalicije pokazuju da ostaje dosljedna svom strateškom spoljnopolitičkom opredjeljenju, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića i ambasadora Slovačke Borisa Gandela.

Bečić je kazao da je zadovoljan tradicionalno dobrim odnosima dvije prijateljske zemlje i zahvalio na doprinosu Slovačke u procesu pristupanja u NATO, kao i procesu pridruženja u Evropsku uniju (EU).

On je, kako je saopšteno iz Skupštine, podsjetio da u Crnoj Gori postoji jasan cilj i konsenzus oko evropskih integracija i da izvještaj Evropske komisije predstavlja dodatno ohrabrenje u tom pogledu.

Bečić je naglasio da politička i ekspertska pomoć Slovačke doprinose unapređenju prijateljskog i partnerskog odnosa.

Gandel je prenio čestitku predsjednika slovačkog parlamenta i kazao da će ta država nastaviti da podržava Crnu Goru na putu ka EU.

On je rekao da očekuje da će dva parlamenta doprinijeti produbljivanju saradnje, u čemu će važnu ulogu imati buduća grupa prijateljstva.

Sagovornici su se saglasili da je Crna Gora pokazala demokratsku zrelost i da poruke iz Sporazuma tri koalicije pokazuju da Crna Gora ostaje dosljedna svom strateškom spoljnopolitičkom opredjeljenju.

„Naš put je prozapadni, proevropski, prograđanski i on nema alternativu. Različitosti su naše bogatstvo i sa tim nema kompromisa“, zaključio je Bečić.

Najčitanije