fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrna Gora opravdala ulogu lidera regiona

Crna Gora opravdala ulogu lidera regiona

Podgorica, (MINA) – Crna Gora napravila je značajan posao i opravdala ulogu lidera regiona, ocijenio je predsjednik ALDE saveza liberala Evrope Hans van Balen, na sastanku sa crnogorskim predsjednikom Milom Đukanovićem.

Kako su saopštili iz Liberalne partije (LP) Crne Gore, delegacija liberala Evrope susrela se u Podgorici sa Đukanovićem.

Van Balen je kazao da je Crna Gora napravila značajan posao i opravdala ulogu lidera regiona.

On je rekao da će Crna Gora sa LP, kao dijelom vladajuće većine i politike, uvijek imati nedvosmislenu podršku svih liberala Evrope i u Evropskom parlamentu, Savjetu, Komisiji.

Van Balen je Đukanoviću prenio zaključak sa velike liberalne konferencije „Liberalni odgovor na dalju politiku proširenja EU“, održane u Podgorici, da će ALDE snažno uticati na Evropsku uniju (EU) da što prije okonča proces proširenja na zapadni Balkan.

ALDE će, kako je ranije poručeno, uticati na to da države koje nijesu otvore pregovore, a da Crna Gora, koja je to uradila prije osam godina, u narednih par godina zatvori sva ključna pitanja i bude spremna za punopravno članstvo.

Libseen konferencija liberala Jugoistočne Evrope najveća je liberalna konferencija održana u Crnoj Gori i bila je prilika da se u Podgorici Van Balen i evropski liberalni lideri sastanu i razgovaraju sa crnogorskim rukovodstvom i političarima o budućnosti države i aktuelnoj političkoj situaciji.

“Proširenje je ponovo na vrhu agende EU i strateški je dobro što je Crna Gora uvažena članica NATO koja snažno štiti manjinska prava, ima snažan civilni sector. LP biće garancija da se takav evropski trend i nastavi”, poručeno je sa te konferencije.

Najčitanije

amscg, stanje na putevima

Putevi uglavnom suvi

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori jutros se saobraća po uglavnom suvim putevima, saopštili...