fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrna Gora nikada neće zaboraviti nedužne žrtve

Crna Gora nikada neće zaboraviti nedužne žrtve

Podgorica, (MINA) – Crna Gora danas je dio velike evroatlantske porodice i buduća članica Evropske unije, i o svojoj budućnosti odlučuje sama, ali se s pijetetom sjeća nedužnih žrtava NATO intervencije, kada nije imala kontrolu nad dešavanjima koja su je okruživala, poručio je premijer Duško Marković.

On je povodom dvadesete godišnjice intervencije Sjevernoatlantskog saveza poručio da Crna Gora nikada neće zaboraviti nedužne žrtve.

„Intervenciju Sjevernoatlantskog saveza 1999. godine, Crna Gora nije željela, niti je do nje dovela. Crna Gora je tada bila dio druge države i dio sistema u kojem ije imala kontrolu nad dešavanjima koja su je okruživala“, poručio je Marković u obraćanju javnosti.

On je podsjetio da je tada na sjeveru Crne Gore, u Murinu, tragično stradalo šest nedužnih civila, među kojima troje djece.

Marković je poručio da uz izražavanje pijeteta prema stradalima i prisjećanja na teško vrijeme upućuje građanima poruke za budućnost.

„Danas je Crna Gora nezavisna država koja o svojoj budućnosti odlučuje sama, koja je dio velike evroatlantske porodice i buduća članice Evropske unije. Naša država već pripada Evropi i njenim vrijednostima- vladavine prava, građanskih i ekonomskih sloboda, i poštovanja ljudskog dostojanstva“, kazao je Marković.

On je rekao da su očuvanje naših temeljnih vrijednosti i solidarnosti među nama su principi koji treba da nas podstiču da svakog dan doprinosimo napretku Crne Gore.

„Zato, kada se prisjećamo ovih tragičnih dešavanja, više nego ikada treba da smo svjesni važnosti jedinstva i sloge. Možemo imati različita mišljenja ali očuvanje naših temeljnih vrijednosti i solidarnosti među nama su principi koji treba da nas podstiču da svakog dan doprinosimo napretku naše države“, zaključio je Marković.

Najčitanije