fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrna Gora neće dozvoliti da se otima ono što joj pripada

Crna Gora neće dozvoliti da se otima ono što joj pripada

Podgorica, (MINA) – Crna Gora nema namjeru da otme nijedan metar tuđe teritorije, ali neće dozvoliti da se otima ono što joj pripada, poručio je predsjednik države Milo Đukanović.

On je, na izbornoj konferenciji Demokratske partije socijalista (DPS) u Beranama, kazao da Crna Gora mora opomenuti sve one koji žele da se miješaju u unutrašnja pitanja države.

“Nema namjeru Crna Gora da otme metar prostora od bilo koga, ali nema namjeru ni da sa povezom oko očiju prepušta bilo kome da otima ono što je državno”, rekao je Đukanović, prenosi portal Radio Televizije Crne Gore.

Prema njegovim riječima, uprkos tome što se pojavljuju opaske iz prošlosti, Crna Gora je odlučna u namjeri da uspostavi vladavinu prava, jer neće biti privilegovanih.

“Danas je vrijeme da shvate da nosili odijelo ili mantiju moraju biti jednako odgovorni prema državi Crnoj Gori. Moramo im poslati opomenu da je ovo posljedni trenutak da to shvate, da nas ne dovedu u neprijatnu situaciju da Crna Gora mora raditi ono što mora raditi prema svakome uključujući i one koji nose mantiju”, naveo je Đukanović.

On je poručio da Crnom Gorom nikada nije upravljao niko sa strane i da države u državi nema, niti će je biti.

Onima koji imaju ideje paternalizma nad Crnom Gorom, poručio je da je Crna Gora nezavisna, suverena, međunarodno priznata država.

“Moramo vrlo jasno opomenuti svakoga ko ima takvu primisao da je Crna Gora suverena, nezavisna država časnih, dostojanstvenih, ponosnih ljudi, koji nijesu dozvoljavali nikada nikome da upravlja i manipuliše njima, pa ćemo to najmanje dozvoliti danas u 21. vijeku, kada smo obavili važan posao naše demokratske emancipacije”, saopštio je Đukanović.

On je poručio opoziciji da od vlade izbornog povjerenja nema ništa.

“Jasno je da od toga nema ništa, jasno je da vlast nije nešto što predstavlja ličnu, privatnu ili grupnu svojinu bilo koje grupe ljudi”, kazao je Đukanović.

On je dodao da će Crna Gora biti prva naredna članica Evropske unije (EU).

Kako je naveo Đukanović, iako nijesu vlast u Beranama, DPS nema razloga da se ljuti na građane.

“Građani imaju pravo i na greške, ako me pitate da li je na posljednjim lokalnim izborima prevagnulo nacionalno nad racionalnim – da, mislim da jeste”, naveo je on i dodao da je aktuelna vlast u Beranama izoštrila mnoge probleme, od kojih je najveća nezaposlenost.

Najčitanije

SNP

Kaluđerović: Bez odlaganja uvesti Amber Alert sistem

Podgorica, (MINA) - Poslanica Socijalističke narodne partije (SNP) Slađana Kaluđerović pozvala je Vladu i...