fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrna Gora mora dobiti stabilnu većinu i odgovornu Vladu

Crna Gora mora dobiti stabilnu većinu i odgovornu Vladu

Podgorica, (MINA) – Crna Gora nakon parlamentarnih izbora mora dobiti stabilnu većinu i državno odgovornu Vladu, koje će imati jasno građansko, evropsko i evroatlantsko opredjeljenje, ocijenile su Socijaldemokrate (SD).

Član Predsjedništva SD-a Marko Rakočević istakao je da je aktuelna situacija u kojoj se Crna Gora nalazi neodrživa, i da rješenje treba tražiti u što hitnijem dogovoru najvećeg mogućeg broja političkih subjekata.

“Taj dogovor, prvenstveno, podrazumijeva izbor četvoro sudija Ustavnog suda i dogovor oko datuma vanrednih parlamentarnih izbora”, naveo je Rakočević.

On je naglasio da zbog toga treba što hitnije započeti dijalog svih parlamentarnih političkih subjekata o tim pitanjima.

Rakočević je rekao da će, nakon što se definiše datum vanrednih parlamentarnih izbora i postigne dogovor o izboru sudija, Ustavni sud konačno biti odblokiran, i da će biti moguće konstituisati lokalne vlasti u svakoj opštini.

Kako je dodao, nakon toga će se steći preduslovi za održavanje redovnih predsjedničkih i vanrednih parlamentarnih izbora.

“Nakon održanih izbora Crna Gora mora, za razliku od trenutne situacije, dobiti stabilnu parlamentarnu većinu i državno odgovornu Vladu”, rekao je Rakočević.

Prema njegovim riječima, ta parlamentarna većina i Vlada moraju imati jasno građansko, evropsko i evroatlantsko opredjeljenje.

“One moraju biti garant stabilnosti svim građankama i građanima Crne Gore, ali i pouzdan partner svim našim međunarodnim partnerima”, istakao je Rakočević.

On je kazao da Crna Gora nema vremena za gubljenje i da se nikad više ne smije dozvoliti da se neko u državi osjeća nebezbjedno zbog svog nacionalnog, vjerskog ili bilo kojeg drugog opredjeljenja.

“I da Crna Gora u međunarodniu krugovima služi za podsmijeh i primjer kako ne treba raditi, kao što je to sad slučaj”, dodao je Rakočević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

amscg, stanje na putevima

Putevi uglavnom suvi

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori jutros se saobraća po uglavnom suvim putevima, saopštili...