fbpx
NaslovnicaCrna GoraČetiri smjera na master studijama inovirana novim predmetima

Četiri smjera na master studijama inovirana novim predmetima

Podgorica, (MINA) – Fakultet političkih nauka (FPN) Univerziteta Crne Gore (UCG) očekuje veliko interesovanje studenata za inovirane dvogodišnje master akademske studije, posebno imajući u vidu da je upis i pohađanje studija besplatno, kazao je dekan Milan Marković.

On je rekao da je FPN uveo niz novih predmeta, i modernizovao postojeće predmete koji su integrisani u nove programe.

“Konsolidovali smo postojeće smjerove na osnovnim studijama prije nekoliko godina, i na tim temeljima smo formirali četiri smjera na master studijama, kao nastavak osnovnih akademskih studija za studente koji žele da nastave svoje obrazovanje”, kazao je Marković, saopšteno je iz UCG.

FPN je, kako je rekao, za 2020/2021. akademsku godinu pripremio četiri programa za nove master studije.

On je objasnio da su to programi Komparativna politika, za koju je predviđeno 30 mjesta, Međunarodni odnosi sa 40 mjesta, Socijalna politika i socijalni rad – 40 i Medijske studije i novinarstvo sa 30 predviđenih mjesta.

„Planiramo i da raspišemo konkurs za upis studenata na pet smjerova specijalističkih studija za studente koji studiraju po starom programu, po odobrenju Rektorata Univerziteta Crne Gore“, najavio je Marković.

On je rekao da je predviđeno za upis, po ovom konkursu po 30 studenata, 20 budžetskih i deset samofinansirajućih, za programe Politikologija, Međunarodne odnose, Socijalnu politiku i socijalni rad i Novinarstvo, dok je za Evropske studije predviđeno 30 samofinansirajućih studenata.

„Prije organizovanja mogućeg konkursa za jednogodišnje master studije, FPN će sačekati odluku Rektorata UCG o načinu i uslovima realizacije master akademskih studija za studente koji su u tekućoj godini studenti specijalističkih studija, imajući u vidu specifičnu ulogu i prirodu ovih studija u novom sistemu studiranja“, kazao je Marković.

Najčitanije