fbpx
NaslovnicaCrna GoraCeMI: Listi DPS-a 30 mandata, koaliciji Za budućnost Crne Gore 27

CeMI: Listi DPS-a 30 mandata, koaliciji Za budućnost Crne Gore 27

Podgorica, (MINA) – Izborna lista „Odlučno za Crnu Goru! DPS – Milo Đukanović“ osvojila je 30 mandata, a koalicija “Za budućnost Crne Gore“ 27, saopštili su iz Centra za monitoring i istraživanje (CeMI) na osnovu 95 odsto obrađenog uzorka.

Kako su kazali iz CeMI-ja, koalicija “Mir je naša nacija” osvojila je deset mandata, a platforma “Crno na bijelo” četiri.

Socijaldemokrate i Bošnjačka stranka osvojile su po tri mandata, Socijaldemokratska partija (SDP) dva, a Albanska lista i Albanska koalicija po jedan, prenosi PR centar.

Prema podacima CeMI-ja, Hrvatska građanska inicijativa (HGI) i Hrvatska reformska stranka nijesu osvojile nijedan mandat.

Iz CeMI-ja su kazali da se radi o preliminarnim procjenama i da su moguća odstupanja zavisno od toga da li će HGI eventualno preći traženih 0,35 odsto za rezervisani mandat.

Kako su naveli, isto kao i HGI, i SDP se nalazi u margini greške.

Zavisno od toga, pojasnili su iz CeMI-ja, moguća bi bila pomijeranja u mandatima, iako ne bi bilo značajnih pomjeranja u procentima osvojenih glasova.

„Naravno, važno je sačekati odlučivanje Državne izborne komisije i eventualno glasanje na biračkim mjestima na kojima bi eventualno moguće bilo ponavljanje glasanja”, kaže se u saopštenju.

Najčitanije