fbpx
NaslovnicaCrna GoraČelanović: Vlade može biti i bez pet poslanika SNP-a

Čelanović: Vlade može biti i bez pet poslanika SNP-a

Podgorica, (MINA) – Vlada bez državotvornih građanskih partija, čiji bi konstituenti bili oni koji nijesu spremni da osude agresiju Rusije nad Ukrajinom, ne bi imala karakter evropske, već antievropske i antigrađanske, saopštile su Socijaldemokrate (SD).

Generalni sekretar SD-a Miloš Čelanović kazao je da vanjska i bezbjednosna politika nove vlade mora biti usklađena sa Evropskom unijom i NATO, da nema privilegovanih vjerskih zajednica, ni popisa bez konsenzusa.

“Vlada bez državotvornih građanskih partija, kojoj su prioriteti Zdravkov Temeljni ugovor, Vučićev Otvoreni Balkan i popis, čiji bi konstituenti bili oni koji nijesu spremni da osude agresiju Rusije nad Ukrajinom, ne bi imala karakter evropske, već antievropske i antigrađanske”, naveo je on.

Čelanović je rekao da manjinske vlade ne može biti bez 35 opozicionih poslanika, koji predstavljaju građanske partije, a može bez pet poslanika Socijalističke narodne partije (SNP).

On je poručio da SD sa svima može da razgovara o evropskoj budućnosti, ali da ucjene ne dozvoljavaju.

“Nikom. A posebno ne anti-NATO partijama, i to u sred drugog “hladnog” rata, koje ni do danas sa pojedinim civilizacijskim stvarima nijesu rasčistile”, naveo je Čelanović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Institut za javno zdravlje, IJZ, hpv vakcinacija

IJZ: Dodatni termini za HPV vakcinaciju

Podgorica, (MINA) - Institut za javno zdravlje (IJZ) i domovi zdravlja organizovaće tokom naredne...