fbpx
NaslovnicaCrna GoraČelanović: Ne može anti-NATO SNP da sprovodi NATO politiku

Čelanović: Ne može anti-NATO SNP da sprovodi NATO politiku

Podgorica, (MINA) – Socijalistička narodna partija (SNP), kao anti-NATO stranka, ne može da sprovodi politiku Alijanse u Savjetu za odbranu i bezbjednost, ocijenile su Socijaldemokrate (SD).

Generalni sekretar SD-a Miloš Čelanović kazao je da je neprihvatljivo i neodgovorno da se, umjesto o političkim i programskim principima, suština pregovora o formiranju manjinske vlade svede na trgovinu foteljama.

“Neprihvatljivo je da partija kao što je SNP, koja je bila najvjerniji sljedbenik Miloševićeve politike, koje se ni dan danas nije odrekla, a koja, po sopstvenom priznanju njenog predsjednika, djeluje po nalogu Aleksandra Vučića, ima u rukama zakonodavnu i čak pola izvršne vlasti”, kazao je Čelanović.

On je istakao da ne smiju protivnici NATO-a da sprovode NATO politiku.

“Posebno ne u ovakvoj bezbjednosnoj situaciji nastaloj nakon brutalne vojne agresije na Ukrajinu, koji inače nemaju hrabrosti da jasno osude”, kaže se u saopštenju Čelanovića.

Prema njegovim riječima, neprihvatljivo je da proruski SNP, koji je jedan od najžešćih protivnika NATO-a, ima člana u Savjetu za odbranu i bezbjednost.

“Koji uz to ima pravo veta na svaku odluku, pa samim tim i na one koje se tiču odbrambene politike i ispunjavanja obaveza koje proizilaze iz članstva u NATO-u”, dodao je Čelanović.

SD, kako je poručio, ne pristaje da se po “amin” za crnogorsku vladu ide u Beograd.

“Ako neko misli da ćemo se za milimetar pomjeriti od početnih pozicija, a one su jasno navedene u sporazumu koji je opozicija predala mandataru, grdno se vara”, kazao je Čelanović.

On je rekao da stvar vrlo jasna što se SD-a tiče.

Čelanović je rekao da SD nijesu i nikada neće biti spremni da pregovaraju na štetu Crne Gore.

“Branimo principe na kojima smo i nastali kao partija. Zbog tih principa odbili smo ponuđene funkcije u Crnogorskom elektrodistributivnom sistemu, Elektroprivredi…”, navodi se u saopštenju.

Prema riječima Čelanovića, to su principi koji im ne dozvoljavaju “piljarenje” i da prodaju interes države zarad par fotelja.

“Zar može neko da nas ubijedi da je to što partija koja je gotovo uvijek izabrala pogrešno skretanje kada su u pitanju državni interesi, ima u svojim rukama zakonodavnu vlast, šest ključnih resora u vladi i potpredsjednika vlade dobra stvar za našu zemlju”, naveo je Čelanović.

On je rekao da SD ne mogu ubijediti u to.

“Vjerujem ni većinsku, građansku Crnu Goru”, dodao je Čelanović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

berza

Pad indeksa i rast prometa na berzi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Neznatan pad oba indeksa i rast prometa obilježili su na Montenegroberzi...