fbpx
NaslovnicaCrna GoraBrnabić: Crnogorski zvaničnici nijesu previše otvoreni za razgovore

Brnabić: Crnogorski zvaničnici nijesu previše otvoreni za razgovore

Beograd, (MINA) – Crnogorski zvaničnici nijesu do sada bili previše otvoreni za razgovore, ocijenila je premijerka Srbije Ana Brnabić i poručila da zvanična Podgorica prije svega treba da razgovara sa Srbima u Crnoj Gori.

Ona je, kako prenosi Tanjug, kazala da je Srbiji važno da sačuva prava i slobode srpskog naroda u Crnoj Gori, i da je spremna da uradi sve što je potrebno.

„Ne čini mi se u ovom trenutku da su zvaničnici Crne Gore bili previše otvoreni za takve razgovore. Ako jesu, mi smo tu da razgovaramo”, poručila je Brnabić.

Ona je, odgovarajući na pitanja novinara da li Srbija može da reaguje diplomatski na to što se u Crnoj Gori nastavlja saslušavanje sveštenike, kazala da „Srbija može da reaguje poštujući suverenitet Crne Gore”.

“To nije u suprotnosti sa bilo kakvim međunarodnim pravilima i to je nešto što se podrazumijeva i što bi svaka ozbiljna zemlja radila. To je tema i u razgovorima sa nekim međunarodnim zvaničnicima”, navela je Brnabić.

Prema njenim riječima, dok ne dođe do razgovora, poruka i apel Srbije je da je svima u interesu regionalna saradnja i stabilnost i regionalno povezivanje, „pošto nam i nakon ove krize svima slijedi da se zajedno ekonomski podignemo“.

Kako je navela, Srbiji međunarodne finansijske institucije predviđaju najmanji pad u privrednom rastu, odnosno najveći rast sljedeće godine.

“Ali, svi ostali kao i mi ne možemo napredovati bez regionalne stabilnosti, dakle bez provokacija ukoliko je moguće, da imamo jedan normalan i konstruktivan dijalog, ali prije svega čini mi se sa Srbima u Crnoj Gori, prije nego sa Beogradom, mislim da bi to bilo u najboljem interesu svih”, navela je Brnabić.

Najčitanije